kolmapäev, 28. detsember 2022

Päikselised jõulud

Jõululaupäev algas kauni päiksesäraga. Sõime ahjust tulnud saiakesi ja muidugi ei ole meie kingitraditsioonid selles osas muutunud, et avasime pakid kärsituse tõttu juba hommikul. Martti sai minult kontserdipiletid, kokaraamatu ja näoseebi. Minu pakist vaatasid vastu aiatööriistad! :P


Päevaseks tegevuseks olime planeerinud jalutuskäigu looduses. Martti valis mingi Emajõe kaldal oleva umbes 3-kilomeetrise matkaraja, mida avastama läksime, ja see oli imekaunis. Rada oli hästi tore - osaliselt lume ja jää all olevat laudteed pidi ja osalised läbi metsa. Ilm oli ka imekaunis.




Koju tagasi jõudes olime miskipärast jube väsinud ja tegime diivanil umbes 2h uinakut. Kui lõpuks ärkasime, kaalusime, et kas üldse hakata jõulupidusööki valmistama, et äkki viskame lihtsalt hädaabiolukordades mõeldud külmutatud pitsad ahju ja asi ants. Lõpuks võtsime end siis ikkagi kokku ja kukkusime vaaritama. Ja ikka verivorstid, kapsas, kartulid (me tegime kartuliputru sel aastal), liha, kaste jne. Ausalt, seda sööki sai nii palju, et me oleks mõlemad oma pered võinud ära toita. Etteruttavalt ütlen, et me sõime seda kahekesi veel neli päeva.

Kommentaare ei ole: