esmaspäev, 27. juuni 2016

Tõrvikutega kanuumatk öisel Emajõel

Juba poolteist kuud tagasi panime endid kirja öisele tõrvikutega kanuumatkale Emajõel. Olime väga põnevil, kuigi suutsime vahepeal isegi ära unustada, et matk on tulemas. Peale jaanipäeva Tartusse tagasi jõudes seadsimegi autonina matka alguspunkti suunas.

Kokku tuli meid kuskil 20 inimese ringis ning pärast lühiülevaadet jõel kehtivatest reeglitest ja kanuus kehtivatest ohutusnõuetest saimegi omale kanuud valida ja jõele minna. Marttil oli see esimene kord kanuuga sõita, seega võttis tal natuke aega, et kitsas kõikuvas paadis end mugavamalt tunda, aga saime kenasti hakkama. Mina istusin tagaotsas, kuna mul on natukene eelnevat kanuusõidukogemust ja sain endale tüürimehe ülesanded.

Alustasime päikeseloojangu kauneimal ajal ja suundusime esialgu ülesvoolu. Tõrvikud paadininades olid nii ilusad ja vesi oli peaaegu peegelsile. Matk oli hästi tore ja tegime palju ilusaid pilte ka (kuidas siis muidu!). Allavoolu pöörates oli päike juba loojunud, nii et ainsateks valgusallikateks oli veel natuke kumav taevas ja tõrvikud. Sõitsime kuni Vabaduse sillani ja siis tagasi matka alguspunkti. Kokku veetsime veel umbes kaks tundi. Mõlemad jäime retkega väga rahule. :)

Mina ja Martti (foto: joematkad.ee)



Matkaseltskond (foto: joematkad.ee)

Kommentaare ei ole: