teisipäev, 29. jaanuar 2019

Keltaiset tiaiset

Sai organiseeritud mõnepäevane vahetus EGEA Tartu ja EGEA Helsinki vahel nii, et nüüd, jaanuari lõpus veetsime meie Helsingis kolm päeva ja kolme nädala pärast tulevad nemad meile külla. Ja pean tunnistama, et need kolm päeva olid kõige huvitavamad, mis ma iial Helsingis veetnud olen!

Reedel oli äratuskell juba kell 5 ja saime kuuekesi sadamas kokku. Helsingisse jõudsime kella 9.30ks. Meile oli EGEA Helsinkist vastu tulnud Juri, kes viis meid alustuseks nende ülikoolihoonesse, kuhu saime oma kompsud jätta. Seejärel tegime pika tiiru Helsingi vanalinnas, läbi endise portselanivabriku Arabia ja külastasime kohta, kus Helsingi kunagi asutati.

läbi lume sahiseva

Tegevusi ja kohti oli nii palju, et natuke on juba segamini läinud, mis päeval midagi tegime, aga panen nad siia segamini kirja ikka :)

Külastasime vastselt valmis saanud linnaraamatukoguhoonet, mis oli rohkem kommuunikeskuse laadne koht - seal olid muusikastuudiod muusika salvestamiseks, koosolekuruumid, kööginurk, 3D-printerid, õmblusmasinad, arvutid - kõik vabaks kasutamiseks. Rääkimata niisama olengualast, kiiktoolidest jne.


õmblusmasinad raamatukogus

Käisime ka HAMis (Helsinki Art Museum), mis oli väga-väga lahe. Seal oli üleval üks moodsam näitus, mis oli vaatamata esialgsele eemaletõukavatele teemadele väga põnev ja mõtlemapanev. Veel külastasime linnamuuseumit, mis oli pigem igavam, aga pakkus ka mõningast vaatamist-lugemist.

Viimasel päeval käisime Suomenlinnas ka ringi vaatamas, aga kuna läksime sinna suht pimedas ja ilm oli krõbekülm, siis väga kauaks sinna ei jäänud.

Tore oli tsipa soome keelt ka õppida (peamiselt õppisin lindude nimesid, sest me uurisime Hanna-Ingridiga mingit toredat soomekeelset linduderaamatut ja siis tõlkisime järjest lindude nimesid). Näiteks kassikakk on soome keeles huuhkaja, mis minu meelest on nii tore sõna. Postituse pealkiri tähendab kollaseid tihaseid. :)

Soome vanima hiiukirna juures


rongipeatuses

lumeingel Kristo

väsinud geograafid jalga puhkamas

Kommentaare ei ole: