neljapäev, 1. august 2019

Natuke ajalugu - ikka veel Dublinis

Kolmapäeval otsustasime kõigepealt lihtsalt linna jalutada ja võibolla käia mõnes pargis, kuhu me veel sattunud polnud. Valisime ühe kesklinna suurema - Stephen's Green pargi. Seal oli ohtralt ruumi jalutamiseks, pikutamiseks, pikniku pidamiseks ja nii edasi.


Me jalutasime jupp aega seal, vaatasime skulptuure ja lilli ja siis peatusime mõneks ajaks pargipingil, kus nautisime lihtsalt suve, ümbritsevaid inimesi (seal oli üks hästi paks mees, kes üritas keset muruplatsi võimlemisharjutusi teha, aga tal hästi ei tulnud välja).




Kui pargist küllalt sai, suundusime Trinity College'i arheoloogiamuuseumisse. Seal oli ainuüksi juba gift shop'ist keeruline edasi saada, sest isegi mitte midagi ostmata oli seal põnev ringi vaadata. Mind köitsid muidugi kõige enam keldi mustrite raamatud. Ma ei saanud ilma üht ostmata sealt lahkuda... :)

viikingite kammid

Muuseum ise oli küllaltki huvitav, väga suur ja mitmeosaline. Sai näha nii väga iidseid (kiviaegseid ja vanemaidki) esemeid kui ka viikingi- ja keskaegseid väljakaevatud ja leitud asju. Jõime muuseumi kohvikus ühe kohvi. Päeva lõpetasid järjekordsed sõõrikud The Rolling Donut'ist (aga need jäid meie tripil ka viimasteks).

Kommentaare ei ole: