reede, 1. jaanuar 2021

Aastavahetus 20->21

Olime juba 25. detsembrist alates olnud Lagedil, et Harjumaa-sugulastega jõulutada ja seejärel lihtsalt jõeäärses palkmajas puhata ja olla.

Mõnus olemine palkmajas

Aastavahetuseks olime Marttiga planeerinud igasuguseid asju - alustuseks mõtlesime küpsetada kaks suurt ja maitsvat singi-juustustritslit, aga need läksid väheke metsa. Ise arvan, et panin pärmitaignasse liiga külma piima ja seetõttu ei kerkinud tainas nii pehmeks ja kohevaks ja siis see ahi oli ka mulle väga võõras ja ei osanud võibolla õiget režiimi valida. Igatahes mõte, et üks külakostiks kõrvalmajja Liinale ja külalistele viia, jäi ära.

Valasime tina. Seda polnud juba päris ammu teinud ja oli väga vahva. Tina-hobuseraudadega tuli poest kaasa ka paberileht, kus oli tinakujudele mingid tähendused antud ja meie järgnev aasta peaks tinavalamise järgi tulema kiire (mida rohkemateks tükkideks tina murdus, seda kiirem, ja Marttil murdus viieks!) ja rikkusi täis ning minu tinatükid soovitasid mul minevikust lahti lasta ja pilk tulevikku pöörata. :)


Loomulikult tegime ka aastavahetuse-sauna, sest meil oli see võimalus. Martti küttis veidi üle ja saun tuli 90-95kraadine, aga tegelikult väga mõnus.

Kuskil veerand tundi enne aasta vahetumist läksime suurde majja Liina-Rivo ja nende külaliste juurde, kus üheskoos klaase kokku lõime ja (väga udust) ilutulestikku vaatasime. No tõesti olid ainult lähemad sähvatused näha, enamus jäid udutagusteks helendamisteks.

Head uut aastat!

Väike aastavahetuse tantsulka

Kommentaare ei ole: