laupäev, 25. juuni 2022

Jaanipuhkus

Selle aasta jaanipäev venis toredasti kolmepäevaseks ürituseks. Jaanilaupäeval tuli meile külla kogu Siilitare rahvas, nii et olime üheksakesi. Olime enam-vähem ära jaganud, mida keegi kaasa toob/teeb - Siilitare poolt tuli jogurtimarinaadis kana, makaronisalat ja astelpaju-rabarberikook ja meie poolt lambasoolevorstikesed, värske grillsalat ja minu tehtud rullbiskviit. Martti oli hästi tubli ja grillis kogu selle hunniku liha ja vorste ära kuni meie näljaste nägudega ümber laua istusime.


Tegevusteks olid meil rõõmukuubikud (vt nt Brain Games'is "Happy cubes"), mis oli kõigi seas väga suur hitt, ja muidugi Mölkky, mis on lihtsalt täiega tore aiamäng. Rõõmukuubikud tekitasid lausa nii suurt elevust siilitarelaste hulgas, et nad otsustasid neid endale paari päeva pärast algavale autoreisile kaasa osta, et oleks pikal sõidul midagi lastel (ja suurtel) teha!



24ndal olime lahkesti palutud Eva sünnipäevale Siilitarre. Kuna see oli rohkem ikkagi laste pidu, siis meie saime suurema osa ajast istuda, snäkitada ja täiskasvanutega juttu puhuda.


Ja 25ndal käisime lõpuks ometi Sepa-Matul külas. Natuke aitasime seal tööd ka teha (heinaloogu ümber keerata ja pisikesi tammepuid otsida), aga muidu tegime lõkketuhas kartuleid ja grillisime vorsti ja rääkisime ma(j)aomanikujuttu.

Kommentaare ei ole: