esmaspäev, 2. jaanuar 2017

Aastavahetus 16 --> 17

See oli minu ja Martti esimene aastavahetus Tartus. Olime algselt küll plaaninud sedasi, et põikame Jõgevamaa Peipsipoolsest osast läbi, võtame sealt Claudia ning sõidame Tallinna tähistama, aga plaanid läksid veidi teisiti. Claudia jäi siiski oma vanaema juurde ja meie Tartusse.

Peale mõnusat õhtusööki jalutasime kahekesi Raeplatsi ja sealt edasi Emajõe äärde, kus pidi keskööl ilutulestik toimuma. Rahvast oli päris palju, isegi politseinikud olid väljas. Ja politseiautodega oli kaarsilla juures olev tänav kinni blokitud, et tihedalt üle tee sabivate inimestega õnnetusi ei juhtuks.

Kell aina lähenes uuele aastale ja viimased 10 sekundit loeti suure rahvamassiga koos alla nagu kuskil filmis. See tunne oli vahva. Ja siis oligi kogu Emajõe-äärne täis täpselt kell 00 suudlevaid inimesi, meile pritsiti suure hooga šampustki peale. Meeleolu oli inimestel ikka nii ülev kui veel sai - polnudki kunagi varem aastavahetust niimoodi linnas tähistanud.




Pärast käisime läbi Edisonist, kus oli palju Martti seltsikaaslasi. Jõime kumbki ühe kokteili ja rääkisime inimestega juttu ning kella 2 paiku otsustasime koju tagasi jalutada.

Kommentaare ei ole: