esmaspäev, 29. juuli 2019

Teekond Dublinisse

Viimased päevad on väga tegevusrohked olnud. Reedel lõpetasin oma praktika Geoloogiateenistuses ja kohe peale tööpäeva lõppu sõitsime Marttiga Tartusse. Laupäeval pidime Dublini-reisiks pakkima ja puhkama... Nautisime kaht ööd omas kodus enne kui jälle minema. Laupäeva öösel  vastu pühapäeva saime kumbki magada umbes 2-3 tunni kanti, sest kuidagimoodi võttis pakkimine ja kõik muu nii kaua aega ja äratus oli juba kell 5 hommikul, et 6.30 bussi peale jõuda.

hommikuidüll Tartus

Bussiga sõitsime otse lennujaama ja saime sealgi veel niisama passida, sest olime ajavaruga tulnud. Turvakontrollist läbi minnes juba teadsin, et minu puhul see värav karjuma hakkab, seega isegi ei muretsenud :) Mind viidi body scan'i tegema, kust nad midagi ohtlikku ei leidnud. Hiljem kuulsin, et Marttile tehti mingi kiirnarkotest (hullud narkarid oleme).

Lend Helsingisse hilines väljumisega oma pool tundi, mis oli väga veider, sest lend ise kestis vaid 20 minutit (lühim lend, kus olnud olen). Helsingi lennujaam oli suurem kui Tallinna oma ja seal saime ka tunduvalt kauem passida - ligikaudu neli tundi. Seadsime end väsinuina kuskil mõnusasti sisse. Dublini lend kestis umbes 2,5 tundi ja me mõlemad suutsime selle lennu ajal vist natukene ka magada (Martti muidugi rohkem kui mina, sest ta on väga osav igal pool magama jäämises).

Esimesed muljed Dublinist olid minu jaoks sarnased Šotimaaga, sest arhitektuur ja linnapilt on üsna sarnased. Selle vahega, et liiklus oli KO-HU-TAV. Me pidime lennujaamast bussiga oma airbnb kohta sõitma ja nii Google Mapsi kui kohaliku linnatranspordi kodulehe väitel oleks sõit pidanud kestma ligikaudu tund. Me istusime bussis peaaegu kaks tundi!!! Mitu korda mõtlesime, et nüüd jäi küll keegi bussi alla või mõnel autol sõideti küljepeegel küljest ära, aga ju siis kohalikel juhtidel on piisavalt harjutamist olnud selle metsiku liikluskultuuri sees, et midagi dramaatilist ei juhtunud.

Meie airbnb on hästi pisike, aga muidu mõnus koht. Saame endale ise köögis süüa teha, voodi on hästi mugav ja pehme ja wc ka täitsa norm. Igatahes oleme rahul. Suurema osa ajast veedame nagunii linna peal igasugu lõbusaid asju tehes.

Kui olime oma asjad ära paigutanud, läksime välja, et kuskil õhtust süüa - kõhud olid juba hirmus tühjad. Leidsime Tony's Dineri, kust fish and chips'e tellisime ja neid sisse vohmisime. Ülitühja kõhu peale oli see päris hea, aga sinna teist korda vist ei lähe. Siis käisime veel väiksest Tescost läbi, et endale järgmiseks hommikuks võileivamaterjali osta ning seejärel koju.

Kommentaare ei ole: