laupäev, 15. november 2014

Meedialaager - päev #1

Hommik algas rahulikult. Ärkasin 9 paiku, riisusin 45 minta lehti aias ja tegelesin niisama asjadega. Kotti pakkima hakates läks juba natuke kiireks, jokutasin liiga kaua. Jooksuga tõin veel garaažist magamiskoti ja -mati ning hakkasin minema. Trollipeatuses tuli meelde, et lõunane võileib jäi maha. Nojah siis, pole hullu. 

Ootasin edasi ja ÕNNEKS ma ei jõudnud veel trolli peale minna, sest tuli meelde, et lisaks võileivale jäid maha ka rongipiletid. Oiiiiii *****! Mul oli aega 15 minutit, et minna koju, võtta asjad ja tulla tagasi, et jõuda järgmisele trollile, millega veel napilt jõuaksin rongile.

Jõudsin. Paariminutise varuga isegi. Sofia, Lenne ja Laura olid juba kõik rongis ning rongisõit kulges lõbusalt. Selgus, et rongis oli päris palju meedialaagrisse suunduvaid noori, nii et Google Mapsi asemel jalutasime teiste järel Elva Gümnaasiumini.

Kohale jõudes pandi meie nimed kirja ja juhatati klassidesse, kus pidime magama. Siis saime umbes pool tundi niisama passida kuni laagri avamiseni. Aulas räägiti meile lühidalt, mis saama hakkab ja Noorte Meediaklubi liikmed, kes laagrit korraldavad, tutvustasid meile endid. Lõppes see sellega, et meid pommitati jäätistega. Jeiii!

Läksime kõik ülakorrusele klassidesse vastavalt oma rühmale (mina olen Muumide rühmas!). Meid on rühmas 6 + 2 juhendajat, kes on TÜ ajakirjanduse tudengid ja Noorte Meediaklubi liikmed. Tutvusime üksteisega ja toimus esimene tund, kus rääkisime uudise, arvamusloo ja olemusloo kirjutamisest.

Õhtusöök. Siis 2h gruppides jälle. Nüüd oli juba huvitavam. Rääkisime intervjuu tegemisest ja see oli päris põnev. Juhendaja (TÜ ajakirjanduse magistritudeng) rääkis oma kogemustest intervjueerimisel ja neid oli lõbus kuulata ja kaasa rääkida.

Iga grupp sai omale märksõnad (tegelase, tegevuse, koha ja tsitaadi), millega pidime väikse improetenduse korraldama. Meie saime sõnad "Erki Nool", "taaskasutus", "Stenbocki maja", "teemandid on tüdruku parimad sõbrad". Ette kanti 7 näidendit ja meie (Muumid) saime 3. koha! :)

Õhtul (loe: öösel) mängisime mänge jms. Istumisemängu ja rüütel-džentelman-ratsanikku ja õhupallimängu ja muud taolist. Nüüd (kl 1:26 öösel) on vaikne istumine, mõned magavad, mõned mängivad kaarte, osad laulavad teisel pool koridori karaoket, mina Skype'in Liisiga.

Homme jälle. :)

Kommentaare ei ole: