pühapäev, 6. juuli 2014

XXVI Üldlaulupidu 2014

Eilse päeva pühendasime Mummi, Marise, Iona ja Alana Mayaga laulupeole. Hommikul kell 10 hakkasime juba vaikselt liikuma, tegime pika vahepeatuse Kadrioru pargis, kus Alana Maya sai pikalt mänguväljakutel mängida. Siis kõndisime mööda mereäärt, mis võttis ka päris pikalt aega, kuna kõik peale Mummi lõbustasid end liiva peale joonistamise/kirjutamisega, meres jalgupidi solberdamisega jms.

Peale kella ühte jõudsime Lauluväljakule, aga kuna väravad avati alles kell 14, siis tegime seal muru peal väikse pikniku ja ootasime. Pidime kokku saama kahe šotlasega, Colin ja Micheal, kes tahtsid meiega juttu rääkida ja teada, milline on Laulupidu eestlaste silme läbi.

 
Rongkäik jõudis Lauluväljakule pisut enne kolme ja vaatasime seda tükk aega. Märkasin teiste seas ka tuttavaid - Liisit, Marenit ja isegi üht õpetajat, kes polnud mitte meie kooliga koos, vaid mingi oma laulu/tantsurühmaga. Vahepeal käisime keha kinnitamas ja siis tagasi rongkäiku vaatama. Liisi, Mai-Liisi ja Mareniga hängisime ka vahepeal ning vahetasime muljeid.
 
Viimaks siis kell 21 algas kogu kontsert. Laulupeotuli, mis oli selleks ajaks läbinud juba 1000 km ja 7 maakonda, toimetati üles torni ja esimese laulu ajal süüdati torni tipus suur Laulupeotuli põlema. Laulupidu ise oli väga-väga tore ja läks väga südamesse. Eriti läks rahvas käima siis, kui tulid need ilusad ärkamisaja laulud "Ärkamise aeg" ja "Koit". Neid lauldi lausa kaks korda ja kutsuti laulu autorid ka pulti. "Koitu" laulis Tõnis Mägi teisel korral ise ning terve Lauluväljak laulis kaasa, see oli väga ilus.
 
Enne kahtteist natuke hakkasime tagasi jalutama. Päikeseloojang oli ilus ning tegime pilti mere ääres. Kõndimine oli väsitav, õnneks saime paa peatust bussiga, muidu oleksime päris ära surnud pärast pikka päeva. Mina jõudsin koju alles peale ühte öösel. Emotsioonid on aga ainult positiivsed ja väga vahva päev oli!
 

Kommentaare ei ole: