kolmapäev, 10. september 2014

Raamist välja & kondid peale

Sel nädalal (8.-12. sept) toimub Tallinna Noortenädal "Raamist välja", mille raames on tohutult palju ettevõtmisi, üritusi ja igasugu lõbusaid asju. Lotta kutsus mind ka paarile asjale ja nii ma leidsingi end eile Coca-Cola Plazast tasuta filmi vaatamas. 

Tegu oli briti filmiga "Side by Side". See rääkis õest ja vennast, kelle vanemad on surnud ja kes elavad oma hullu vanaemaga. Tüdruk on jooksja, poiss arvutimängufriik. Õele ülikoolis stipendiumi pakutakse ja ta võtab selle vastu, et tema ja venna elu natukenegi paremaks läheks. Vanaema annab aga poisile kirja, mis on adresseeritud nende vanaisale, keda nad pole kunagi näinud. Nad võtavad ette pika tee Šotimaale, et vanaisa üles leida. Film on paksult täis humoorikaid seiku ja mulle hullult meeldis see film :)

Täna käisime Lottaga aga Doris Kareva juhendatud loovkirjutamise töötoas. Kokku oli meid umbes 15. Tegime sellist ülesannet, et igaüks kirjutas A4 peale ühe sõna, mis neile midagi tähendas vms ja siis keerasid lehe serva alla, et seda näha poleks. Seejärel kirjutasime kümme sõna, mis esimesega kuidagi seondusid. Siis vahetasime lehed suvaliselt ära ja igaüks kirjutas neid kümmet sõna kasutades mingi teksti, ükskõik, kas luuletuse, jutu, stseeni teleseriaalist jne. Vahetasime paberid uuesti ära ja lugesime kõik jutud ette ning kommenteerisime neid. Sain Doris Karevalt kiidusõna, et mul on head seotud laused ja mõnus lugeda/kuulata ja et mul on lootust edukaks saada kirjutamise alal :P

Küsisime pärast Lottaga õhupalle ka ja kodus sai heeliumiga nalja tehtud :) Väga-väga toredad päevad olid mõlemad, nii eilne kui tänane. Vaatamata sellele, et olen kurgu natuke ära külmetanud. Loodetavasti läheb ruttu paremaks, kuna Martti tuleb reedel üheksaks päevaks Tallinna! :) Sain täna rõõmsa uudise, et ta sai KÕIK oma SBK eksamid tehtud ja saab seega "kondid peale" (ehk õige Kuperjanovi embleemi õlale, mis kujutab musta vappi luukerepea ja kontidega. Praegu on neil noortel kõigil lihtsalt mustad vapid ja "kontide pealesaamine" on täitsa auasi :)). Kurb kuulda, et pooled mehed Charlie kompanii 2. rühmas kukkusid läbi, aga õnneks saavad nad eksameid uuesti teha. :)

Kommentaare ei ole: