esmaspäev, 8. november 2021

Viin #3 - tehnoloogimuuseum, Apfelstrudel ja Belvedere loss

Pidime oma algselt kolmandaks päevaks planeeritud tegevused viimase päeva asjadega ümber tõstma, sest selgus, et paar kohta olid teisipäeviti kinni. Seega võtsime pärast hommikusööki esimesena ette tehnoloogiamuuseumi. Sinna saime loomulikult metroo ja kondimootori abil.

Metroo eskalaatoril

Sisse astudes tundus see pigem selline lastele suunatud koht, aga tegelikult oli seal väga äge ja kindlasti mitte lastele suunatud (kuigi ka neil on seal huvitav). Korrused olid temaatiliselt jaotatud ja me alustasime altpoolt, kus oli vana tehnoloogia (vanaaegsed rongid, tehasemasinate osad jne). Ülevalpool oli veel vanaaegsete kodumasinate väljapanek, muusika-, raadio- ja teleinstrumentide osa, autod jpm.


See on mingi terasetootmismasina osa

Pesumasinad läbi aegade

Pärast muuseumi tahtsime minna Viini raekoda vaatama, aga seda nägime ainult natukene pooleldi külje pealt, sest seal ees toimusid ettevalmistused tulevaks Adele'i kontserdiks. Olime planeerinud minna raekojast üle tee asuvasse Landtmann kohvikusse Apfelstrudelit proovima ja see oli parim otsus! Võtsime ühe Apfelstrudeli vahukoorega (Martti soovil) ja ühe vanillikastmega (minu soovil). Minu valik oli õige - see imeline mahlane õunapirukas/kook toodi ahjusoojana vanillikastme sees ja see oli TAEVALIK!

Viini raekoda

Maailma parim Apfelstrudel

Õhtu lõpetuseks otsustasime käia Belvedere lossis, mis polnud meil küll kindlalt plaanis olnud, aga olime väga rõõmsad, et sinna läksime - saime näha Gustav Klimti, Egon Schiele'i ja teiste kuulsate Austria kunstnike teoseid ja imetleda ilusaid lossiruume. Kiirelt nägime ka lossiesist aeda.

Belvedere lossi aed

G. Klimti "Suudlusega"

Üks lossilagi

Kommentaare ei ole: